Fundamental Food Microbiology

Introduction to microbes in Foods; Microbial growth response in the Food enVironment; Microbial growth response in the Food environment; Beneficial uses oF Microorganisms in Food; Microbial Foodborne diseases; Control of microoganisms in foods; Microbial detection and food safety;

Fundamental Food Microbiology

Bibek Ray, Arun Bhunia

Taylor & Francis Group, LLC

2014

Abstract

Capturing these developments, Fundamental Food Microbiology, Fifth Edition broadens coverage of foodborne diseases to include new and emerging pathogens as well as descriptions of the mechanism of pathogenesis. Written by experts with approximately fifty years of combined experience, the book provides an in-depth understanding of how to reduce microbial food spoilage, improve intervention technologies, and develop effective control methods for different types of foods.

See What’s New in the Fifth Edition:

  • New chapter on microbial attachment and biofilm formation
  • Bacterial quorum sensing during bacterial growth in food
  • Novel application of bacteriophage in pathogen control and detection
  • Substantial update on intestinal beneficial microbiota and probiotics to control pathogens, chronic diseases, and obesity
  • Nanotechnology in food preservation
  • Description of new pathogens such as Cronobacter sakazaki, E. coli O104:H4, Clostridium difficile, and Nipah Virus
  • Comprehensive list of seafood-related toxins
  • Updates on several new anti-microbial compounds such as polylysine, lactoferrin, lactoperoxidase, ovotransferrin, defensins, herbs, and spices
  • Updates on modern processing technologies such as infrared heating and plasma technology

Citation

Bibek Ray, Arun Bhunia. Fundamental Food Microbiology, Taylor & Francis Group, LLC, 2014.

Collection

Hóa học

Related document

Fundamental Food MicrobiologyBakery Products Science and TechnologyPharmaceutical nanotechnology innovation and production

Fundamental Food Microbiology

Bakery Products Science and TechnologyPharmaceutical nanotechnology innovation and production

QR code

Fundamental Food Microbiology

Content

  • Thứ Sáu, 10:16 14/05/2021

Tin tiêu điểm

Hướng dẫn khai thác và sử dụng Thư viện Đại học Công nghiệp Hà Nội năm 2024

Hướng dẫn khai thác và sử dụng Thư viện Đại học Công nghiệp Hà Nội năm 2024

Thứ Ba, 14:33 17/09/2024

PGS.TS Nguyễn Thị Hồng Nga, Giám đốc - Trung tâm Đào tạo Sau đại học trao tặng 02 đầu sách ngoại văn cho Trung tâm Thông tin - Thư viện

Thứ Sáu, 07:37 24/05/2024
Hướng dẫn khai thác Bộ sưu tập tài nguyên giáo dục mở (OER)

Hướng dẫn khai thác Bộ sưu tập tài nguyên giáo dục mở (OER)

Thứ Bảy, 15:58 04/05/2024

Truy cập hàng triệu sách điện tử miễn phí với The Online Books Page

Thứ Hai, 08:38 22/01/2024
5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

Thứ Tư, 09:33 13/12/2023

Các bài đã đăng

Philosophy of Computer Science: An Introductory Course

Philosophy of Computer Science: An Introductory Course

Thứ Năm, 14:08 21/11/2024
Our Extractive Age: Expressions of Violence and Resistance

Our Extractive Age: Expressions of Violence and Resistance

Thứ Năm, 14:03 21/11/2024
Understanding the DOM: Document Object Model

Understanding the DOM: Document Object Model

Thứ Năm, 13:58 21/11/2024
Heat Treatment Conventional and Novel Applications

Heat Treatment Conventional and Novel Applications

Thứ Năm, 13:51 21/11/2024
Swift Notes for Professionals

Swift Notes for Professionals

Thứ Năm, 13:42 21/11/2024

Handbook of polymers for pharmaceutical technologies. Volume 1

Thứ Sáu, 10:00 14/05/2021

Introduction to spectroscopy. Fifth edition

Thứ Sáu, 09:43 14/05/2021

General Chemistry

Thứ Sáu, 09:12 14/05/2021

Cơ sở phương trình vi phân và lí thuyết ổn định

Thứ Năm, 15:08 13/05/2021

Giáo trình giải tích I

Thứ Năm, 15:00 13/05/2021