Where Am I eating?

A deeply human-centered perspective on the origins of America's food

Where Am I eating?

Kelsey Timmerman

John Wiley &Sons,Inc

2014

Abstract

Where Am I Eating? bridges the gap between global food producers and the American consumer, providing an insightful look at how our eating habits affect farmers and fishermen around the world. Follow the author on his global quest to meet the workers that nurture, harvest, and hunt our food, as he works alongside them―loading lobster diving boats in Nicaragua, harvesting bananas in Costa Rica, lugging cocoa beans in Ivory Coast with a modern-day slave, picking coffee beans in Colombia and hauling tomatoes in Indiana. This new edition includes a study guide, a deeper explanation of the "glocal" concept, and advice for students looking to become engaged as both local and global citizens. Arguing neither for nor against globalization, this book simply explores the lives of those who feed us.

Imports account for eighty-six percent of America's seafood, fifty percent of its fresh fruit, and eighteen percent of its fresh vegetables. Where Am I Eating? examines the effects of this reliance on those who supply the global food economy.

  • Learn more about the global producers that feed our nation, and learn from their worldviews intensely connected to people and planet
  • Discover how food preferences and trends affect the lives of farmers and fishermen
  • Catch a boots-on-the-ground glimpse of the daily lives of food producers on four continents
  • Meet a modern-day slave and explore the blurred line between exploitation and opportunity
  • Observe how the poorest producers fare in the global food economy

This book takes a human-centered approach to food, investigating the lives of the people at the other end of the global food economy, observing the hope and opportunity―or lack thereof―that results from our reliance on imports. Where Am I Eating? is a touching, insightful, informative look at the origins of our food.

Citation

Kelsey Timmerman. Where Am I eating? John Wiley &Sons,Inc, 2014.

Collection

Lĩnh vực khác

Related document

Where Am I eating?Bộ sưu tập số Lĩnh vực khácContemporary women's health: Issues for today and the future
Where Am I eating?Weight Traning by DesignContemporary women's health: Issues for today and the future

QR code

Where Am I eating?

Content

  • Thứ Sáu, 10:36 17/03/2023

Tin tiêu điểm

Truy cập hàng triệu sách điện tử miễn phí với The Online Books Page

Thứ Hai, 08:38 22/01/2024
5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

Thứ Tư, 09:33 13/12/2023

7 khóa học “Kỹ thuật cơ khí” sinh viên ngành Cơ khí cần biết

Thứ Sáu, 13:57 08/12/2023
[Coursera] Khóa học “Tìm hiểu các phương pháp nghiên cứu” của ĐH Luân Đôn

[Coursera] Khóa học “Tìm hiểu các phương pháp nghiên cứu” của ĐH Luân Đôn

Thứ Hai, 08:55 06/11/2023

Khai thác danh mục tạp chí mở Directory of Open Access Journals (DOAJ)

Thứ Sáu, 15:50 18/08/2023

Các bài đã đăng

Hỏi - đáp về chế độ, chính sách lao động - tiền lương - bảo hiểm xã hội và các văn bản hướng dẫn thi hành

Thứ Ba, 10:19 09/04/2024

Hướng dẫn tự nghiên cứu lý luận Nhà nước và pháp luật

Thứ Ba, 10:00 09/04/2024

Phát triển các thị trường khu vực Châu Á - Thái Bình Dương thời kỳ 2015 - 2020 định hướng đến năm 2030

Thứ Ba, 09:48 09/04/2024

Chiến thắng Hà Nội - Điện Phủ trên không 1972 - Sức mạnh Việt Nam và tầm vóc thời đại

Thứ Ba, 09:34 09/04/2024

Hướng dẫn nghiệp vụ phổ biến, giáo dục pháp luật

Thứ Tư, 14:42 27/03/2024

Contemporary women's health: Issues for today and the future

Thứ Sáu, 10:32 17/03/2023

사회통합프로그램을 위한 한국사회 이해 (심화) = Lý giải xã hội Hàn Quốc dành cho chương trình xã hội tổng hợp (chuyên khảo)

Thứ Sáu, 10:28 17/03/2023

Weight Traning by Design

Thứ Sáu, 10:26 17/03/2023

Contemporary nutrition: Issues and insights

Thứ Sáu, 10:23 17/03/2023

Village Homes

Thứ Sáu, 10:16 17/03/2023