Food analysis

General information; compositional analysis of foods; chemical properties; spectroscopy; chromatography; physical properties of foods.

Food analysis

S. Suzanne Nielsen.

Springer

2010

Abstract

This book provides information on the techniques needed to analyze foods in laboratory experiments. All topics covered include information on the basic principles, procedures, advantages, limitations, and applications. This book is ideal for undergraduate courses in food analysis and is also an invaluable reference to professionals in the food industry.

General information is provided on regulations, standards, labeling, sampling and data handling as background for chapters on specific methods to determine the chemical composition and characteristics of foods. Large, expanded sections on spectroscopy and chromatography also are included. Other methods and instrumentation such as thermal analysis, ion-selective electrodes, enzymes, and immunoassays are covered from the perspective of their use in the analysis of foods. A website with related teaching materials is accessible to instructors who adopt the textbook.

Citation

S. Suzanne Nielsen. Food analysis, Springer, 2010.

Collection

Hóa học

Related document

Food analysisBakery Products Science and TechnologyPharmaceutical nanotechnology innovation and production

Food analysis

Bakery Products Science and Technology

Pharmaceutical nanotechnology innovation and production

QR code

Food analysis

Content

  • Thứ Sáu, 13:42 28/05/2021

Tin tiêu điểm

Truy cập hàng triệu sách điện tử miễn phí với The Online Books Page

Thứ Hai, 08:38 22/01/2024
5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

Thứ Tư, 09:33 13/12/2023

7 khóa học “Kỹ thuật cơ khí” sinh viên ngành Cơ khí cần biết

Thứ Sáu, 13:57 08/12/2023
[Coursera] Khóa học “Tìm hiểu các phương pháp nghiên cứu” của ĐH Luân Đôn

[Coursera] Khóa học “Tìm hiểu các phương pháp nghiên cứu” của ĐH Luân Đôn

Thứ Hai, 08:55 06/11/2023

Khai thác danh mục tạp chí mở Directory of Open Access Journals (DOAJ)

Thứ Sáu, 15:50 18/08/2023

Các bài đã đăng

Hỏi - đáp về chế độ, chính sách lao động - tiền lương - bảo hiểm xã hội và các văn bản hướng dẫn thi hành

Thứ Ba, 10:19 09/04/2024

Hướng dẫn tự nghiên cứu lý luận Nhà nước và pháp luật

Thứ Ba, 10:00 09/04/2024

Phát triển các thị trường khu vực Châu Á - Thái Bình Dương thời kỳ 2015 - 2020 định hướng đến năm 2030

Thứ Ba, 09:48 09/04/2024

Chiến thắng Hà Nội - Điện Phủ trên không 1972 - Sức mạnh Việt Nam và tầm vóc thời đại

Thứ Ba, 09:34 09/04/2024

Hướng dẫn nghiệp vụ phổ biến, giáo dục pháp luật

Thứ Tư, 14:42 27/03/2024

Advanced natural gas engineering

Thứ Sáu, 13:30 28/05/2021

Handbook of biopolymers and biodegradable plastics: properties, processing, and applications

Thứ Sáu, 13:15 28/05/2021

Introduction to strategies for organic synthesis

Thứ Sáu, 13:04 28/05/2021

Kiểm toán nội bộ

Thứ Sáu, 12:42 28/05/2021

American Ways: A guide for Foreigners in the United States

Thứ Sáu, 12:02 28/05/2021