Food analysis

General information; compositional analysis of foods; chemical properties; spectroscopy; chromatography; physical properties of foods.

Food analysis

S. Suzanne Nielsen.

Springer

2010

Abstract

This book provides information on the techniques needed to analyze foods in laboratory experiments. All topics covered include information on the basic principles, procedures, advantages, limitations, and applications. This book is ideal for undergraduate courses in food analysis and is also an invaluable reference to professionals in the food industry.

General information is provided on regulations, standards, labeling, sampling and data handling as background for chapters on specific methods to determine the chemical composition and characteristics of foods. Large, expanded sections on spectroscopy and chromatography also are included. Other methods and instrumentation such as thermal analysis, ion-selective electrodes, enzymes, and immunoassays are covered from the perspective of their use in the analysis of foods. A website with related teaching materials is accessible to instructors who adopt the textbook.

Citation

S. Suzanne Nielsen. Food analysis, Springer, 2010.

Collection

Hóa học

Related document

Food analysisBakery Products Science and TechnologyPharmaceutical nanotechnology innovation and production

Food analysis

Bakery Products Science and Technology

Pharmaceutical nanotechnology innovation and production

QR code

Food analysis

Content

  • Thứ Sáu, 13:42 28/05/2021

Tin tiêu điểm

THÔNG BÁO V/v cấp tài khoản truy cập thư viện số ĐH Công nghiệp Hà Nội

THÔNG BÁO V/v cấp tài khoản truy cập thư viện số ĐH Công nghiệp Hà Nội

Thứ Sáu, 15:09 30/09/2022

Giới thiệu về các hoạt động, dịch vụ của Thư viện cho hơn 800 tân sinh viên hệ Cao đẳng - K24 trong chương trình “Tuần sinh hoạt công dân - sinh viên đầu khóa năm học 2022 - 2023”

Thứ Năm, 13:42 15/09/2022
Trung tâm Thông tin Thư viện trân trọng thông báo tới bạn đọc về việc cung cấp dịch vụ hỗ trợ tìm kiếm tài liệu điện tử

Trung tâm Thông tin Thư viện trân trọng thông báo tới bạn đọc về việc cung cấp dịch vụ hỗ trợ tìm kiếm tài liệu điện tử

Thứ Năm, 08:04 25/08/2022
Trung tâm Thông tin Thư viện trân trọng thông báo tới bạn đọc về việc cung cấp tài khoản truy cập nguồn tin Khoa học - Công nghệ

Trung tâm Thông tin Thư viện trân trọng thông báo tới bạn đọc về việc cung cấp tài khoản truy cập nguồn tin Khoa học - Công nghệ

Thứ Hai, 08:25 15/08/2022

Tập huấn sử dụng phần mềm và khai thác tài nguyên thư viện phục vụ nghiên cứu, học tập và giảng dạy

Thứ Tư, 15:27 06/04/2022

Các bài đã đăng

Practical business math procedures tenth edition

Thứ Ba, 00:00 27/09/2022

Coach yourself to success: Winning the investment game

Thứ Sáu, 14:08 23/09/2022

Great again : Revitalizing America's entrepreneurial leadership

Thứ Sáu, 14:05 23/09/2022

Principles of micro economics. secand edition

Thứ Sáu, 09:51 23/09/2022

Cao điểm mùa hạ; Một chiều xa thành phố

Thứ Ba, 11:04 20/09/2022

Advanced natural gas engineering

Thứ Sáu, 13:30 28/05/2021

Handbook of biopolymers and biodegradable plastics: properties, processing, and applications

Thứ Sáu, 13:15 28/05/2021

Introduction to strategies for organic synthesis

Thứ Sáu, 13:04 28/05/2021

Kiểm toán nội bộ

Thứ Sáu, 12:42 28/05/2021

American Ways: A guide for Foreigners in the United States

Thứ Sáu, 12:02 28/05/2021

Video giới thiệu