Food analysis

General information; compositional analysis of foods; chemical properties; spectroscopy; chromatography; physical properties of foods.

Food analysis

S. Suzanne Nielsen.

Springer

2010

Abstract

This book provides information on the techniques needed to analyze foods in laboratory experiments. All topics covered include information on the basic principles, procedures, advantages, limitations, and applications. This book is ideal for undergraduate courses in food analysis and is also an invaluable reference to professionals in the food industry.

General information is provided on regulations, standards, labeling, sampling and data handling as background for chapters on specific methods to determine the chemical composition and characteristics of foods. Large, expanded sections on spectroscopy and chromatography also are included. Other methods and instrumentation such as thermal analysis, ion-selective electrodes, enzymes, and immunoassays are covered from the perspective of their use in the analysis of foods. A website with related teaching materials is accessible to instructors who adopt the textbook.

Citation

S. Suzanne Nielsen. Food analysis, Springer, 2010.

Collection

Hóa học

Related document

Food analysisBakery Products Science and TechnologyPharmaceutical nanotechnology innovation and production

Food analysis

Bakery Products Science and Technology

Pharmaceutical nanotechnology innovation and production

QR code

Food analysis

Content

  • Thứ Sáu, 13:42 28/05/2021

Tin tiêu điểm

Tài liệu Hướng dẫn khai thác và sử dụng tài nguyên thông tin Thư viện Đại học Công nghiệp Hà Nội năm 2024

Tài liệu Hướng dẫn khai thác và sử dụng tài nguyên thông tin Thư viện Đại học Công nghiệp Hà Nội năm 2024

Thứ Ba, 14:33 17/09/2024

PGS.TS Nguyễn Thị Hồng Nga, Giám đốc - Trung tâm Đào tạo Sau đại học trao tặng 02 đầu sách ngoại văn cho Trung tâm Thông tin - Thư viện

Thứ Sáu, 07:37 24/05/2024
Hướng dẫn khai thác Bộ sưu tập tài nguyên giáo dục mở (OER)

Hướng dẫn khai thác Bộ sưu tập tài nguyên giáo dục mở (OER)

Thứ Bảy, 15:58 04/05/2024

Truy cập hàng triệu sách điện tử miễn phí với The Online Books Page

Thứ Hai, 08:38 22/01/2024
5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

5 khóa học miễn phí về thiết kế đồ họa

Thứ Tư, 09:33 13/12/2023

Các bài đã đăng

Digital Business Models: Concepts, Models, and the Alphabet Case Study

Thứ Hai, 14:18 07/10/2024

Essentials of Business Analytics: An Introduction to the Methodology and its Applications

Thứ Hai, 14:11 07/10/2024

Business Process Management Cases: Digital Innovation and Business Transformation in Practice

Thứ Hai, 14:03 07/10/2024

Travel Marketing, Tourism Economics and the Airline Product: An Introduction to Theory and Practice

Thứ Hai, 13:56 07/10/2024

The Entrepreneurial Society:A Reform Strategy for Italy, Germany and the UK

Thứ Ba, 13:58 01/10/2024

Advanced natural gas engineering

Thứ Sáu, 13:30 28/05/2021

Handbook of biopolymers and biodegradable plastics: properties, processing, and applications

Thứ Sáu, 13:15 28/05/2021

Introduction to strategies for organic synthesis

Thứ Sáu, 13:04 28/05/2021

Kiểm toán nội bộ

Thứ Sáu, 12:42 28/05/2021

American Ways: A guide for Foreigners in the United States

Thứ Sáu, 12:02 28/05/2021